onsdag 19 maj 2010

Okynnesvirkning

Jag tänkte skriva ett inlägg redan i söndags, men sommaren kom och överrumplade mig! Härligt, härligt, men inte har jag hunnit sy tillräckligt med sommarkläder för sådant här väder än! Nåja, kommer tid kommer råd!

Detta är min okynnesvirkning: prinsessbakelser. En stor och en liten färdig så här långt. En stor ligger halvfärdig för jag hittade ett annat mönster...
...nämligen jordgubbar! Mönstret: http://svartahusets.blogspot.com/search/label/Virkade%20jordgubbar . Det här får bli mitt andra bidrag till majutmaningen. Tre gubbar är färdiga och två är på gång. Det är så roligt att virka gubbar för det går så snabbt. Jag ska se om jag orkar virka upp hela nystanet till jordgubbar. Det borde bli 4-5 till isåfall. Sen har jag ju tre likadana nystan till så det kan ju bli några liter om jag håller på. ;-)
PS. Jag sydde inte på pärlor som orginalmönstret har utan jag sydde små stygn med ett gult bomullsgarn istället. Jag tyckte det blev mera småbarnsvänligt så.

söndag 9 maj 2010

Morsdag

Idag morsdagen till ära så har jag bara "okynnesvirkat" lite. Vad det blir visar jag en annangång eftersom jag måste virka två likadana för att undvika slagsmål! :-)

Min morsdagspresent till min mamma blev en liten portmonnä som hon kan haka fast i sin korg så att den inte försvinner.
Mitt bidrag till majutmaningen: En enkel t-skjorta. I höstas sydde jag två långärmade klänningar av tyget och sista lilla biten räckte precis till en t-skorta i stl 92. Interlocken från Jätti-Rätti och mudden från Tyger & Sånt.Denna tröja i stl 98 och kortbyxa i stl 92 var de plagg som jag misslyckades med att fotografera sist. Tröjan har lite pösärm. Tyget är från JNYdesign och även den svarta interlocken som jag provade kanta med denna gång. Mycket lyckat blev det. Kortbyxan är också i interlock från JNYdesign.

lördag 8 maj 2010

Jag är med i utlottningen på "En kreativ liten blogg"!
http://booip.blogspot.com/2010/05/utlottning-vinn-amigurumipaket.html

söndag 2 maj 2010

Majutmaningen...

Denna veckas resultat: En klänning ala http://www.made-by-rae.com/ eller egentligen förstoringen av hennes Itty Bitty Dress som craftinginspiration.blogspot.com har gjort. Lite egna volanger har jag lagt till eftersom mitt tyg inte räckte till. Denna klänning är nog mest en prototyp. Jag har tänkt sy två nästan likadana, men till det har jag köpt tyg eftersom min lapptyger inte är tillräckligt stora. Och ja, det ska bli tyllunderkjol också!

En långärmad tröja i stl 98. Mönster från Suuri Käsityö Lehti och tyg från JNYdesign. Enkelt och snabbt.


Sen har jag några alster till, men fotografen (alltså jag) var inte så duktig med kameran idag. Jag ska göra ett nytt försök att ta bilder som det faktiskt går att se vad det är på.