torsdag 22 april 2010

Sjukstuga

Sedan två veckor tillbaks så har vi haft sjukstuga här hemma. Först vattkoppor av lite värre sorten, sedan förkylning till hela familjen och nu vattkoppor en gång till! Ja, de kunde ju inte ha vattkoppor samtidigt utan måste ta det efter varandra(tvillingarna alltså!). Så jag räknar med en vecka till innan jag kan börja vara kreativ vid symaskinerna igen. Jag har ett yttepytte litet handarbete pågång nämligen ett par barnvantar som jag stickar framför tv:n när det börjar klia fingarna. Utan handarbete kan jag ju inte vara även om jag nästan somnar med stickorna i händerna!

torsdag 8 april 2010

Påsk och lite annat...

Redan i höstas när jag första gången beställde från JNYdesign så beställde jag detta kanintyg med tanke på påsken. Dessvärre höll jag helt på att glömma bort det så på långfredagen sydde jag i racerfart för att de skulle bli klara att använda på lördagkväll när vi skulle bort på middag. Jga jobbade på lördagen så då fanns det inte tid för ett enda stygn nämligen. Mönstret har jag ritat nästan själv, det är en långärmad t-shirt som jag ritat om till en klänning/tunika och dessutom så ritade jag storleken 98 som inte fanns med på originalmönstret. Lite minus för att jag inte märkte att trådspänningen på vänstra overlocknålen hade släppt lite så sömmen är lite väl synlig och att jag glömde sy i storlekslappar(från IKASYR) som jag nu äntligen kommit mig för att skaffa. (Jag plockade tunikorna ur tvättkorgen för fotografering, därav skrynkligheten).

Just det! Jag sydde en tröja i stl 56 i det här tyget också som jag gav bort samma dag åt en rykande färsk liten flicka. Hon var knappt 15 timmar gammal när vi for till BB och hälsa på. Tyvärr glömde/hann jag inte fotografera tröjan.

Lite påskpyssel ala dana-made-it.com .
Tredje dagen som det vara riktigt blött i lekparken kom flickorna hem och var dyngsura från knäna neråt trots galonhalare och gummistövlar! Lite halvpanik så började jag sticka ett par sockor till eftersom vi inte har så många ombyten på sockfronten. När dessa blev färdiga så började jag på ytterligare ett par, men de ska bli lite större så att de passar i höst tänkte jag. Garn Novita Wool, stl ca 24.


På påskmåndagen fick jag lust att sy undan lite annat. T.ex. dessa prickiga löpare. De lila prickiga ska jag snart lägga fram och den rosa ska vi ha sen någongång... kanske nästa år när flickorna fyller år.

Nu stickar jag som sagt ett par sockor till och i symaskinen sitter ett UFO. Det är en fleecehalare i stl 86 som jag klippte ut i höstas, men sen kom vintern så fort att det inte blev användning för den. Nu ska jag sy ihop den och kanske ge bort den om den passar någon. Annars får den åka på loppis i sommar!

onsdag 7 april 2010